Ghete de fotbal și ghete de fotbal

Cizmele de fotbal, cunoscute și sub denumirea de ghete sau pantofi de fotbal, sunt folosite în fotbalul asociativ. Sunt realizate cu știfturi pe talpă pentru a îmbunătăți aderența și tracțiunea. În America de Nord, ghetele de fotbal se numesc pantofi de fotbal. Cu toate acestea, în majoritatea părților lumii, ghetele de fotbal sunt denumite mingi de fotbal. Aceste stiluri de încălțăminte sunt purtate de bărbați și femei de toate vârstele și mărimile. Mai jos este o descriere a acestor pantofi.

Ghetele de fotbal Adidas au devenit de mulți ani cel mai popular brand de încălțăminte. Alte mărci populare sunt Nike, Puma și Umbro. Aceste companii continuă să inoveze și să introducă noi tipuri de tălpi care îmbunătățesc echilibrul jucătorilor. Adidas Predator a fost lansat pentru prima dată la sfârșitul anilor 1980 și a fost un succes instantaneu. Pe măsură ce popularitatea Adidas Predator a crescut, Nike a început să producă ghete de fotbal. Mercurial Vapor a fost lansat în 1998 și a avut un impact destul de mare asupra lumii fotbalului.

Ghetele de fotbal au început să se schimbe dramatic după al Doilea Război Mondial. Primele ghete albe au fost concepute pentru jucătorii sud-americani. În jocul Charity Shield din 1970, Alan Ball de la Everton a purtat pantofi albi fabricați de Hummel. Performanța echipei germane în timpul Cupei Mondiale a fost îmbunătățită de știfturi. Drept urmare, Adidas a început să realizeze o nouă versiune a cizmei care imita stilul lui Hummel. Popularitatea sa a făcut posibil ca compania să creeze modele mai moderne de ghete de fotbal. Verifica: https://www.r-gol.com/ro/manusi-de-portar-nike