Regulile fotbalului

Există câteva reguli de bază despre fotbal, care sunt similare cu fotbalul și hocheiul. De obicei, jocurile sunt împărțite în două reprize, fiecare echipă avansând prin prima fază a jocului. Jocul continuă până când toți jucătorii de pe teren au marcat goluri, dar nu este întotdeauna cazul. Scorul final este determinat de scorurile agregate ale jocului. Dacă există egalități, penalitățile sunt de obicei folosite pentru a rezolva problema. Iată câteva reguli comune pentru fotbal.

Pe teren sunt mai multe posturi. Arbitrul este responsabil de joc și este cronometrul oficial. Arbitrul are ultimul cuvânt despre ceea ce se întâmplă pe teren. Un jucător nu poate intra pe teren fără acordul arbitrului. El dă faulturi, ejectează jucători și avertizează jucătorii pentru comportament neadecvat. De asemenea, controlează mingea și echipamentul purtat de jucători. Un arbitru asistent îndeplinește un rol mai mult consilier.

Regulile fotbalului au suferit multe schimbări. Prima lovitură de pedeapsă a fost introdusă în 1891, iar FIFA a devenit parte a Consiliului Asociației Internaționale de Fotbal din Marea Britanie în 1913. Cartonașele roșii și galbene au fost introduse în timpul finalelor Cupei Mondiale din 1970. Portarilor li s-a interzis să manipuleze pase deliberate înapoi. În 1992, tackurile din spate au devenit penalizări cu cartonaș roșu. Cupa Mondială a devenit un sport internațional major și este jucată de 240 de milioane de oameni din întreaga lume.

Merită verificat: https://www.r-gol.com/ro/lichidare-echipamente-fotbal